Utószezon jön a balatoni hajózásban

Szeptember 2-án megváltozik a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személy-, séta- és gyorshajóinak menetrendje, és a szántód–tihanyi komp is ritkábban közlekedik.

2019. 08. 31. 10:24
null
Szeptembertől hagyományosan megváltozik a Bahart járatainak indulási időpontja Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 2-án megváltozik a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személy-, séta- és gyorshajóinak menetrendje, és a szántód–tihanyi komp is ritkábban közlekedik.

Siófokról Füreden át Tihanyba és vissza, továbbá Fonyód és Badacsony között naponként több menetrendi járat is indul, szeptember 29-ig pedig vasárnaponként Balatonmáriafürdő–Györök–Szigliget között is hajókázhatunk, sőt kerékpárszállító hajóra is válthatunk jegyet. Balatonfüredről, Siófokról és Keszthelyről minden nap indulnak sétahajók, Badacsonyban, Almádiban, Földváron, Lellén, Fonyódon, Balatonmáriafürdőn pedig minden szombaton és vasárnap ülhetünk sétahajóra.

Szeptembertől hagyományosan megváltozik a Bahart járatainak indulási időpontja
Fotó: Éberling András

Szombatonként és vasárnaponként Siófokról Füreden át Tihanyba indul gyorshajó, a Magor nevű motoros a Siófok–Füred–Tihany és visszaútra bármikor bérelhető. Akinek pedig sietős az útja a déli partról az északira, és nem akarja megkerülni a Keszthelyi-öblöt, az Fonyódról vízi taxival is átjuthat Badacsonyba, és onnan vissza a tó somogyi partjára.

A kishajózásban viszont még koránt sincs vége az idénynek. Az ez évre tervezett 152 vitorlásverseny közül ma kezdődik és holnap zárul Csopakon az Optimist Magyar Bajnokság, ezt követően megrendezik többek között a balatonföldvári 50-es cirkálóflotta-bajnokságot, a Laser Európa-kupát, a repülő hollandi Eb-t és a balatonfüredi Széchenyi István félszigetkerülő versenyt. A Magyar Vitorlásszövetség vezetői bíznak benne: nem maradnak vízi sport élménye nélkül a Balaton kora őszi vendégei, ezért érdemes a nyári hónapok elteltével is figyelemmel kísérni a magyar tenger programkínálatát, ahol az évszaknak megfelelő rendezvényekkel hosszabbítják meg az utazási szezont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.