Vállalkozási képzés a BGE-n

Magyar Nemzet
2019. 02. 14. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít idén szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE). A doktori iskola a magyar felsőoktatási térben hiánypótló képzést kínál, amelyből mind az akadémiai karrierpálya iránti érdeklődők, mind a gazdasági gyakorlattal szoros kapcsolatban állók profitálhatnak. A BGE doktori iskoláján végző hallgatók magasan képzett, innovatív megközelítésekre nyitott szakemberekként, oktatóként, kutatóként léphetnek majd ki a munkaerőpiacra. Magyarország nemzetgazdaságának kulcsszereplői a kis- és közepes vállalkozások. A BGE az alkalmazott tudományok egyetemeként és Magyarország meghatározó gazdasági felsőoktatási intézményeként jelentős teret ad a kkv-kat érintő képzési tematikáknak.

Ennél fogva az egyetemen számos alap- és mesterképzés folyik. Példaként említhető a gazdálkodási és menedzsment alapszakon működő vállalkozásszervező szakirány, a finn üzleti oktatási modell mintájára indított, új képzési módszereket fölsorakoztató Team Academy szakirány, illetve a 2015-ben indított vállalkozásfejlesztés mesterszak, amely mára – a jelentkezési adatokat figyelembe véve – hazánk egyik legnépszerűbb programjává vált. Az egyetem kiemelten kezeli a tématerülethez kapcsolódó tudományos tevékenységek folytatását és ösztönzését. A vállalkozói kultúra erősítését elősegítendő, 2017-ben létrehozta a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központot, amely tudásmegosztással járul hozzá a hazai kkv-k fejlesztéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.