Vannak szép példák a minőségi építészetre a Balatonnál

Szakmai zsűri díjazta a Balaton legszebb lakóházát, üdülőjét és középületét.

2021. 06. 05. 12:03
null
A díjátadó helyszíne és egyik díjazottja, a Kis-Balaton Látogatóközpont Keszthely-Fenékpusztán. Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddiginél több, együttesen 23 pályamű, közte 11 lakó-, nyolc középület és négy üdülő, illetve gazdasági épület érkezett az Év balatoni háza 2020 pályázatra, ami azt jelzi: töretlen és kitartó a balatoni ingatlantulajdonosok és a tervezők törekvése az üdülőrégió minőségi építészetének megismertetésére, népszerűsítésére. A Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) támogatását élvező Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) harmadszor hirdetett pályázatot az Év balatoni háza cím elnyerésére, és ahogy korábban, idén is aprólékos és szakszerű munkával, többek közt a pályázatra benyújtott épületek helyszínén végzett vizsgálódással válogatta ki a díjazásra esélyeseket.

A díjátadó helyszíne és egyik díjazottja, a Kis-Balaton Látogatóközpont Keszthely-Fenékpusztán
Fotó: MTI/Varga György

Az Év balatoni lakóháza 2020 címet a ráncfelvarráson és bővítésen átesett keszthelyi Castelli-villa (tervezője Kurucz Szabolcs) érdemelte ki, üdülőépület kategóriában a balatonfüredi horgászklubház (tervezője Czigány Tamás) lett a legjobb, a múlt év balatoni középületének versenyéből a keszthely-fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpontot (tervezője Vasáros Zsolt) került ki győztesen. A NABE különdíját a boglári ravatalozó (tervezője Pór Péter), a Balatoni Szövetségéét az endrédi Kedvesnővér ház (tervezője Pápay György) vette át. A MÉSZ a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Háza múzeumot (tervezője Sugár Péter és Varga Piroska) érdemesítette különdíjra, az építészkamara pedig a balatonboglári ravatalozó tervezőjének adott át külön díjat. Az Év balatoni háza 2020 díjait pénteken a keszthely-fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpontban adták át a pályázat kiírói.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.