Dörgicsei az év balatoni lakóháza

A legmutatósabb gazdasági épületének a Hableány Bisztró és Borbár bizonyult, a Balaton építészetileg legjobban sikerült középületét megillető díjat a tihanyi kikötő kapta.

2020. 03. 13. 21:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét összefogott a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség, hogy felhívják az üdülőrégió állandó lakóinak és a magyar tengerhez látogatóknak a figyelmét a minőségi építészet térségi értékeire. Év elején kiírt pályázatukban az év balatoni lakóházára, középületére, üdülőjére (gazdasági épületére) lehetett voksolni. A Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága szakmai támogatásával kiírt pályázatra idén azokra, a balatoni üdülőkörzethez tartozó épületekre lehetett a világhálón szavazni, amelyeket 2013. január 1-je után vettek használatba.

A Magyar Építészeti Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből, továbbá Somogy, Veszprém és Zala megye főépítészeiből álló bírálóbizottság ezúttal a dörgicsei, úgynevezett trombitás házat ítélte az üdülőrégió legszebb lakóházának, 2019 legmutatósabb gazdasági épületének a badacsonytomaji Hableány Bisztró és Borbár bizonyult, a Balaton építészetileg legjobban sikerült középületét megillető díjat a tihanyi közforgalmi kikötő kapta.

Fotó: Balatoni Szövetség

A Balatoni Szövetség különdíját a Badacsonytomajban tartott pénteki díjátadó ceremóniáról a mindszentkállai borászház (képünkön) tervezője vihette haza. Az építőművész-szövetség legmagasabb elismerését a balatonfüredi városi uszoda, a veszprémi építészkamaráét a füredi vasútállomás és autóbuszpálya építésze vette át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.