A minőségi építészet dicsérete a Balatonnál

Az Év balatoni háza cím elnyerésére lakóingatlanok, köz- és gazdasági épületek tervezői nyújthattak be pályázatot.

2020. 10. 30. 7:45
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vándorkiállítás nyílt a keszthelyi Balaton Színház Terasz Galériáján az Év balatoni háza pályázaton díjat nyert legszebb tó környéki épületek fotóiból.

A térség települési önkormányzatait képviselő Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület – folytatva a tájba illő építészet értékeinek megőrzését és továbbadását –, az idei pályázaton díjazott épületek fényképeivel is bizonyítani kívánja: jó ötlet volt a nem csak a Balatonnál élők, és netán az ott építkezni szándékozók figyelmét felkeltő akció három éve történt elindítása.

Évről évre egyre nagyobb a megmérettetés népszerűsége Fotó: Magyar Nemzet

Mint megírtuk, az Év balatoni háza cím elnyerésére lakóingatlanok, köz- és gazdasági épületek tervezői nyújthattak be pályázatot.

Az idén többek közt a tihanyi kikötő épülete és a félszigeti Civilek háza, a dörgicsei Trombitás ház, a mindszentkállai Borász-ház, a badacsonyi Hableány vendéglő és a füredi uszoda bizonyultak a Balaton vidék legszebb épületeinek, így a most megnyílt kiállítás beszédes fotói közül elsősorban ezek kerültek reflektorfénybe.

A tihanyi kikötő épülete és a félszigeti Civilek háza is a legjobbak közé került idén Fotó: Szántó Áron

Az Év balatoni háza-pályázat és az annak eredményeit bemutató kiállítás jelentőségét hangsúlyozva Lengl Zoltán, a Zala Megyei Kormányhivatal főépítésze úgy fogalmazott: a Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület kiváló példát mutat a minőségi építészet népszerűsítésére.

A fémhengerekből kibontható, nagy méretű fotókból álló kiállítás november 7-ig látogatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.