Visszatérnek a vásárlók a lakáspiacra

Országosan 8400 lakásvétel lehetett májusban a havi becsléseket készítő Duna House szerint.

Magyar Nemzet
2020. 06. 04. 7:30
null
A járvány idején lelassult a forgalom Fotó: Arpad Kurucz Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országosan 8400 lakás adásvétel történhetett májusban a rendszeres havi becsléseket készítő Duna House (DH) szerint. Az ingatlanközvetítő hálózat elemzése szerint ez azt mutatja, hogy az áprilisi mélypont után ébredezik a hazai lakáspiac. A kijárási korlátozás feloldásának is köszönhetően, a vevők egyre nagyobb számban jelennek meg, ami az ügyletek számának növekedésében is megmutatkozik. Noha a májusi forgalom 35 százalékkal élénkebb volt az áprilisi becsült forgalomhoz viszonyítva, az előző évek ugyanezen időszakával összevetve azonban ez még mindig jóval gyengébb ingatlanpiacot mutat.

A járvány idején lelassult a forgalom
Fotó: Kurucz Árpád

A DH jelezte, a heti adatok vizsgálata fokozatosan visszazáró folyamatokra utal, május utolsó két hetében például már csak 20-30 százalékos volt az elmaradás 2019 azonos heteivel összehasonlítva. Amennyiben továbbra is így alakulnak a folyamatok, akkor pár hónapon belül ismét elérhetjük az előző évek számait.

A koronavírus-járvány hazai terjedésével, és a korlátozó intézkedések bevezetésével március második felére, április elejére szinte teljesen leült a forgalom. A cég összegzése szerint április elején volt olyan hét, amikor éves összevetésben kétharmadával kevesebb lakás cserélt gazdát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.