időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte

Forrás: Hír TV
2019.12.29. 18:51

A Hír Tv Hírvilág című műsorának témái az alábbiak voltak.

Horvátországban januárban újra elnökválasztást tartanak

Kisebb meglepetést okozott a vasárnapi horvátországi elnökválasztás eredménye. A várakozásokkal ellentétben Zoran Milanović volt miniszterelnök végzett az élen. Rajta kívül Kolinda Grabar-Kitarović leköszönő államfő jutott tovább a második körébe.

Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte

Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte. A Mikulás már szenteste elindult Lappföldről, hogy elvigye az ajándékokat a gyerekeknek. Szent Miklós utódja útja során az összes kontinenst bejárta.

Sötétség uralja az emberek szívét, ezért békét és megvilágosodást sürgetett Ferenc pápa karácsonyi üzenetében. A Szent Péter bazilika erkélyéről elmondott beszédében a szentatya sorra vette a világ konfliktusok és szenvedés dúlta térségeit, majd Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra.

Újabb összecsapások Hongkongban

Ismét összecsaptak Hongkongban a kormányellenes tüntetők a rendőrökkel. A feketébe öltözött demonstrálók kirakatüvegeket törtek be, és randalírozni kezdtek a nagyváros több pontján. A rendőrök könnygázt vetettek be ellenük, és több tiltakozót előállítottak.

Továbbra sem tudják megfékezni a lángokat

Megkezdték a bozóttüzek okozta károk felmérését Ausztráliában. Ettől függetlenül Új-Dél-Wales államban nagyjából száz helyen képtelenek eloltani a tüzet. Sokfelé az egész termést elpusztította a természeti csapás és rendkívül értékes szőlőültetvényeket emésztettek fel a lángok. Szeptember óta 9 halálos áldozatot követelt a tűzvész.

Teljes adás ITT tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.