Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ismét kövekkel dobálták meg a rendőröket a migránsok a görög-török határnál

A görög-török határon továbbra is pattanásig feszült a helyzet. Több száz migráns ismét kövekkel támadt a határőrökre. A görög átkelőknél maximálisra emelték a készültséget.

Forrás: Hír TV2020. 03. 02. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok ismét kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket Kasztaniesz város határátkelőjénél. A feldühödött illegális bevándorlók egy csoportja meghajlította a kerítést és tüzeket gyújtott. A görög rendőrség és a hadsereg könnygázzal, valamint hanggránátokkal igyekszik megfékezni a tömeget.

Az ENSZ adatai szerint péntek óta 15 ezer menedékkérő zsúfolódott össze a török-görög átkelőnél, hogy bármi áron átjusson az Európai Unióba.

A migránsok nem ismernek lehetetlent. Volt olyan bevándorló, aki az Evrosz folyón keresztül próbált meg átkelni.

Az athéni kormány a kialakult helyzet miatt rendkívüli tanácskozást tartott.

Gyorsított eljárásban három és fél év börtönre ítéltek Görögországban 66 határsértőt. Ez volt az első alkalom, hogy a migránsokat ilyen gyors eljárásban letöltendő szabadságvesztéssel sújtották.

Az EU-s határvédelmi szervezet nem nyilvános jelentése arra hívta fel a figyelmet, hogy tovább erősödik a migrációs nyomás a következő napokban a görög-török határon.

A török kormány pénteken közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az EU-ba igyekvő menekülteket, és megnyitja a határokat előttük.

A feszültség nő a tengeri szakaszon is. Leszboszon a lakosok is védik a határt, nem engedték kikötni az egyik migránshajót és dulakodásba keveredtek a migránsokat segítő aktivistákkal is.

Magyarország megvédte és megvédi határait – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter Facebookon közzétett bejegyzésében, miután egyeztetett görög kollégájával. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: hazánk nem fog beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem.

A teljes hírt IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.