Tilos lesz a koronavírus tagadása a videómegosztón

A YouTube minden olyan tartalmat töröl, amely „valótlan egészségügyi információt” állít a Covid-19-ről.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 05. 21. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a Google amerikai vállalathoz tartozó YouTube listát publikált a Covid-19-járvánnyal kapcsolatos tiltott tartalmakról. Eszerint a videómegosztó mostantól minden olyan tartalmat tiltólistára helyez, amely „valótlan egészségügyi információt” hoz összefüggésbe az új típusú koronavírussal.

A YouTube nem engedélyezi azokat a tartalmakat, amelyek ellentmondásban állnak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a helyi egészségügyi hatóságok hivatalos információival. Többek között tilos lesz például a koronavírus létezésének a tagadása, felhívás az ázsiai ételek mellőzésére a megbetegedések állítólagos elkerülése érdekében, a vakcina elérhetőségéről szóló információk megosztása vagy annak állítása, hogy bizonyos gyógyszerekkel a koronavírus gyógyítható. Nem lehet népszerűsíteni az orvosi segítségről való lemondást azzal az indokkal, hogy azt az ima vagy a népi gyógymódok helyettesítik, illetve nem szabad bármilyen módon összekapcsolni az 5G hálózatokat a járvánnyal. A tiltott tartalmakat törlik, illetve újabb megosztások esetén a Youtube a felhasználói fiókot is felfüggesztheti. A járvány kirobbanása óta a Facebook, a Google és a Twitter is nagy erőkkel – ám változó sikerrel – küzd a valótlan információk és az álhírek terjedése ellen a közösségi oldalakon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.