Több mint 60 emberrel végeztek iszlamista fegyveresek Nigériában

A támadók szórólapokat osztottak szét, amelyeken azt üzenték, ne működjenek együtt a „hitetlenekkel„.

Forrás: MTI2020. 06. 14. 22:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iszlamista fegyveresek megöltek legalább húsz katonát és több mint negyven civilt, valamint megsebesítettek több száz embert két támadás során szombaton az északkelet-nigériai Borno államban.

Helyiek beszámolója szerint a támadók nehézfegyverekkel érkeztek Monguno körzetébe, ahol több nemzetközi nem kormányzati szervezet is tevékenykedik. Megrohamozták a kormányzati épületeket, és megöltek húsz katonát. A lövöldözés három órán keresztül zajlott. Több száz civil megsebesült, a helyi kórházat elárasztották az ápolásra szorulók. A fegyveresek felgyújtották a helyi rendőrőrsöt, és megrongálták az ENSZ által használt épületet is. A helyieknek szórólapokat osztottak szét, amelyeken azt üzenték nekik, ne működjenek együtt a hadsereggel, a fehér nyugati keresztényekkel és más „hitetlenekkel”.

Nagyjából ezzel a támadással egy időben fegyveresek betörtek Nganzai körzetébe is, ahol negyven helyi polgári lakossal végeztek.

Legutóbb kedden a Boko Haram terrorista szervezet tagjai legalább 69 embert gyilkoltak meg Borno államban.

A Boko Haram Nigériában 2002-es megalakulása óta csaknem 27 ezer embert ölt meg, a terrortámadások miatt pedig további 2,5 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.