Egyre többen szólalnak fel az Egyesült Államokban az abortuszklinikák ellen

Több mint százhúsz vezető fekete politikus – köztük demokraták és republikánusok egyaránt – írt levelet a Planned Parenthood nevű abortuszklinikákat működtető alapítványnak, hogy szálljon szembe az Amerikában uralkodó, abortusszal kapcsolatos gyakorlat „szisztémás rasszizmusával”. A híres rapper, Kanye West szerint az abortuszklinikákat egyenesen azért hozták létre, hogy megöljék a fekete embereket – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 09. 06. 20:54
A 2011-es mélyponthoz képest tavaly közel harminc százalékkal kevesebben folyamodtak abortuszhoz Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi határozottan és egyértelműen azt mondjuk, hogy a Planned Parenthoodnak szembe kell néznie rasszista indíttatású alapításával, küldetésével és gyakorlatával. Túl sok fekete élet veszett el az abortusz miatt. Minden fekete élet számít”, írták a Planned Parenthoodnak címzett levelükben vezető fekete politikusok.

A levél rámutat, hogy a Planned Parenthood klinikák többsége olyan kerületekben helyezkedik el, amelyekben főleg kisebbségek laknak, így a fekete közösségek közelében.

„Ez nem véletlen”, emelik ki. Szerintük a Planned Parenthood klinikák országszerte a kisebbségeket célozzák meg, a létesítmények 79 százaléka a színes közösségek közelében található. A levélben kiemelik, felháborító, hogy az abortuszipar stratégiai célpontja a fekete közösség immár ötven éve, amióta a gyakorlatot legalizálták.

Hozzáteszik, hogy míg az abortuszok 36 százalékát fekete nőkön végzik el, addig a lakosságon belül csak 16 százalék az afroamerikai nők aránya.

„A fekete nők ötször nagyobb eséllyel végeztetnek abortuszt. Egyes városokban, például New Yorkban pedig évente több fekete gyermeket vetetnek el, mint amennyi megszületik”, áll a levélben.

A kétpárti dokumentum demokrata aláírói között van Louisiana állam szenátora, Katrina Jackson, Georgia állam képviselőházi tagja, Mack Jackson és Kent megye biztosa, Monica Sparks. A republikánusok közül Indiana állam főügyésze, Curtis Hill, valamint Texas képviselőházának tagja, James White írta alá a dokumentumot. De az aláírók között szerepel az NFL-sztár Benjamin Watson és Martin Luther King unokahúga, Alveda King is.

A Planned Parenthood gyakorlata ellen felszólalt a napokban a híres rapper, Kanye West is. Ő úgy fogalmazott, hogy a PP szándékosan feketék meggyilkolásával foglalkozik, alapítója, Margaret Sanger pedig a fehér felsőbbrendűséget hirdette.

Ötven év alatt 22 millió fekete embert abortáltak szándékosan, jelentette ki Kanye West, hozzátéve, hogy a Planned Parenthood rendszerét direkt a kisebbségek lakta körzetekben építették ki, hogy megöljék a feketéket.

Donald Trump amerikai elnök a napokban Twitter-oldalán jelentette be, hogy újraválasztása esetén komoly törvényi változtatásokat kezdeményez majd az abortusz ellen. Többek között azt írta, betiltja a Planned Parenthood adófizetői pénzből való finanszírozását.

A szervezet pontosan tisztában van vele, hogy Trump elnöksége nem tesz jót neki, korábban már be is jelentették, hogy Joe Bident támogatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.