időjárás 4°C Stefánia 2021. November 28.
logo

Ismét levágott fejű holttestet találtak Franciaországban

Hírcentrum
2021.10.20. 20:23 2021.10.20. 20:26

Szerda délután egy férfi lefejezett és kibelezett holttestére találtak a francia rendőrök a dél-franciaországi Vaucluse megye Bollène településén. A csendőrök tájékoztatták a francia médiát, hogy az elkövető elmenekült, ellene a hajtóvadászat megkezdődött.

A nyomozás elsődleges információ alapján a francia rendfenntartók nem tartják valószínűnek, hogy terrorcselekményről lenne szó, elmondásuk szerint ugyanis a feltételezett elkövető a lemészárolt áldozat rokona, aki súlyos skizofréniában szenved.

A brutálisan megcsonkított holttestet a skizofrén férfi ápolói találták meg, akik éppen a beteg ellenőrzése céljából érkeztek a család lakhelyére.

A hatóságok felszólították a francia lakosságot, hogy ne próbálják meg a menekülő 37 éves férfi útját állni, mert rendkívül veszélyes, és a feltételezések szerint kés van nála.

A hajtóvadászatban több mint száz csendőr vesz részt, hozzájuk csatlakoztak még a városi önkormányzat kötelékébe tartozó rendőrök is. 

Helikopter, keresőkutyás osztagok, motoros csendőrök fésülik át a Rhône-völgyének különösen dimbes-dombos vidékét.

Egy héttel ezelőtt, október 13-án egy 77 éves asszony fej nélküli holttestére bukkantak a tűzoltók a dél-franciaországi Hérault megye Agde nevű tengerparti fürdővárosában. Az áldozat levágott fejét a testtől távolabb, a lakás nappalijának az asztalára látványosan kiállítva találták meg, Európában korábban szokatlan módon. A rituális gyilkosság elkövetőjét azóta elfogták, a meggyilkolt asszony bejárónőjének volt férje követte el a tettet, amelynek indítéka bosszú és kifosztás volt.