Negyvenezer illegális migráns érkezett Spanyolországba idén

A spanyol belügyminisztérium szerint idén év eleje óta összesen 37 385 migráns érkezett illegálisan Spanyolországba, a legtöbben Marokkó felől – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 12. 27. 14:37
Ceuta, 2021. május 19. Spanyol katonák nézik az újonnan érkezett illegális bevándorlókat, akik egy tengerparti szikla körül gyülekeznek a Marokkó területébe ékelõdõ észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta határkerítése közelében 2021. május 18-án. Egy nap alatt több mint hatezren jutottak be illegálisan Marokkóból Ceuta területére. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök bejelentette, hogy minden szükséges eszközzel megvédi Spanyolország területi integritásá Fotó: Brais Lorenzo Forrás: MTI/EPA-EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A marokkói rendőrség arról számolt be, hogy több mint 11 ezer illegális migránst tartóztattak fel, akik Spanyolországba akartak jutni.

Bár a spanyol minisztérium számai 1,7 százalékos csökkenést jelentenek az előző év azonos időszakához képest, 2021-ben különösen sokan, 1025-en vesztették életüket, miközben spanyol területekre próbáltak eljutni, derül ki az InfoMigrants jelentéséből.

A V4NA nemzetközi hírügynökség a cikkében az ENSZ menekültügyi ügynökségének (UNHCR) statisztikáit emeli ki, ami alapján december 19-ig még többen érkeztek, összesen 41 203-an, a legtöbben tengeri útvonalon, a migránsok fő célpontja pedig a Kanári-szigetek lett. Ide több mint 22 ezren érkeztek, míg Spanyolország kontinentális területére nagyjából négyezren, az észak-afrikai exklávék, Ceuta és Melilla területére pedig kevesebb mint háromezren.

Októberben arról számoltak be, hogy a kanári-szigeteki útvonalon a forgalom több mint a kétszeresére nőtt annak ellenére is, hogy ez a legveszélyesebb útvonal Spanyolországba, amelyen a legtöbb migráns veszti életét.

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex szerint az illegális migráció hetven százalékkal nőtt 2021 első tíz hónapjában az előző évhez képest – emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

Borítókép: Spanyol katonák nézik az újonnan érkezett illegális bevándorlókat, akik egy tengerparti szikla körül gyülekeznek a Marokkó területébe ékelődő észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta határkerítése közelében 2021. május 18-án (Fotó: MTI/EPA–EFE/Brais Lorenzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.