Új-Zélandon a következő nemzedék már soha életében nem vásárolhat dohányterméket

A szabály 2027-es hatályba lépésekor az akkor 14 évesek vagy fiatalabbak nem vehetnek cigarettát.

Forrás: MTI2021. 12. 09. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új-Zélandon a következő nemzedék és az azt követők törvényesen már soha életükben nem vásárolhatnak dohányterméket – jelentette be a wellingtoni kormány csütörtökön.

Ayesha Verall egészségügyiminiszter-helyettes bejelentése értelmében a jövő év végéig elfogadandó törvény 2027-es hatályba lépésekor az akkor 14 éves vagy fiatalabb emberek már soha életükben nem vehetnek dohányterméket az országban.

Biztosak akarunk lenni abban, hogy a fiatalok soha nem szoknak rá a dohányzásra, ezért bűncselekmény lesz nekik dohányterméket eladni vagy hozzáférhetővé tenni

– közölte Verall.

Az új törvény értelmében csak rendkívül alacsony nikotintartalmú termékek kerülhetnek majd forgalomba azok számára, akik még majd vásárolhatnak dohányt, és az ilyen termékeket árusító üzletek számát is csökkentik.

Ez történelmi nap az ország egészsége szempontjából – hangsúlyozta a miniszterhelyettes. Új-Zéland kormánya azt tűzte ki célul, hogy 2025-re senki se dohányozzon az országban; ezért a leszokást segítő intézkedéseket is terveznek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.