Ukrajna hazahívta konzultációra a moszkvai ügyvivőjét

Volodimir Zelenszkij már bejelentette, hogy fontolóra veszi a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Moszkvával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 22. 19:21
null
Odessza, 2022. február 16. Nemzeti zászlót tartó nõk megemlékezésen vesznek részt Odesszában a nemzeti egység napján, 2022. február 16-án. A biztonsági erõk és kormányellenes tüntetõk között a Majdanon zajló 2014-es összecsapásokban több mint százan vesztették életüket az ukrán fõvárosban. MTI/AP/Emilio Morenatti Fotó: Emilio Morenatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna kedden hazahívta konzultációra Vaszil Pokotilót, moszkvai ügyvivőjét annak nyomán, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a két, Donyec-medencei szakadár terület, a luhanszki és a donyecki népköztársaság függetlenségét.

A nap folyamán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már bejelentette, hogy fontolóra veszi az Ukrajna és Oroszország közötti diplomáciai kapcsolatok megszakítását arra hivatkozva, hogy Moszkva folytatja katonai agresszióját. Az ukrán elnök kifejtette: 

úgy gondoljuk, hogy ez eszkalációs lépés volt, jogi agresszió, amely megalapozta Oroszország és az ideiglenesen megszállt ukrán területeket körülvevő fegyveresek katonai agresszióját.

Putyin hétfőn este, videóüzenetben jelentette be lépését, amelyet a nyugati államok sorra ítéltek el. Az orosz elnök egyben felhatalmazta a fegyveres erőket, hogy biztosítsák a békefenntartást a Moszkva által újonnan függetlennek elismert területeken.

Borítókép: Nemzeti zászlót tartó nők megemlékezésen vesznek részt Odesszában a nemzeti egység napján, 2022. február 16-án (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.