Izraeli katonák agyonlőttek három rájuk lövő palesztin fegyverest

A dzseníni menekülttáborban tartott éjszakai razzia fajult tűzpárbajig.

MTI
2022. 06. 17. 11:32
null
Azun, 2022. június 9. Izraeli katonával vitatkozik egy palesztin tüntetõ a ciszjordániai Náblusz melletti Azun településen 2022. június 9-én. A demonstrálók az izraeli telepeseket próbálták megakadályozni abban, hogy eltávolítsák a palesztin zászlókat a faluból. Az összecsapásokban nyolc palesztin tüntetõ megsérült. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli katonák agyonlőttek három palesztin fegyverest Ciszjordánia északi részén, a dzseníni menekülttáborban tartott éjszakai razzia során, miután azok tüzet nyitottak rájuk – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Az éjjeli razzia célja az izraeli hadsereg jelentése szerint illegális fegyverek lefoglalása volt.

Két épületet akartak átkutatni, s mikor az első épületben végeztek és a második ház felé tartottak, a palesztinok tüzet nyitottak rájuk az út szélén álló járműből. A katonák viszonozták a lövéseket, miközben más irányból is heves tűz alá kerültek, és robbanóanyagot dobtak rájuk. Az izraeli kommandósok agyonlőtték a járműből rájuk tüzelőket, majd átvizsgálták az autót, ahol két gépkarabélyt, egy géppisztolyt, lőszereket és golyóálló mellényt találtak.

A palesztinok nyilvánosságra hoztak helyszíni felvételeket, melyeken heves tűzharcok hallatszanak. Az összecsapásokban nyolc további palesztin is megsebesült a palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint.

Az izraeli hadsereg szinte naponta hajt végre rajtaütéseket az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában, miután februárban tizenkilenc emberéletet követelő terrorhullám kezdődött izraeliek ellen. A razziákon letartóztatják a terrortevékenységgel gyanúsítottakat. Dzsenínben több alkalommal is lecsaptak, mert több támadás is onnan indult.

 

Borítókép: Izraeli katonával vitatkozik egy palesztin tüntető a ciszjordániai Náblusz melletti Azun településen 2022. június 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.