Miután migránsok összeverekedtek, nem ajánlják a strandolást

Óva intik a német családokat a szabadtéri fürdőzéstől. A kormány szemet huny a probléma felett.

Magyar Nemzet
2022. 06. 23. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyelőre nem tudom azt javasolni a családoknak, hogy menjenek a szabadtéri strandokra. Nekem is három kisunokám van. Ha mennék velük, felelőtlenül cselekednék” – mondta Peter Harzheim, a németországi Vízimentők Szövetségének elnöke, miután néhány nappal ezelőtt hatalmas verekedés tört ki egy berlini strandon. A közösségi oldalakra felkerült felvételeken az látható, migrációs hátterű férfiak lökdösik, ütlegelik és rugdossák egymást. A tömegverekedésnek több mint száz érintettje van, egyiküket kórházba is szállították, miután megkéselték. A medencék mellett először még csak szóváltásba keveredett két csoport azt követően, hogy vízipisztollyal lövöldöztek egymásra. A heves vita és lökdösődés akkor fajult el, amikor a strand biztonsági szolgálata megpróbált közbeavatkozni.

Az esetet követően a német szövetségi kormányt számos bírálat érte. „A politika szemet hunyt a problémák felett” – jelentette ki Harzheim, aki egyúttal szigorúbb rendőri fellépést is sürgetett. A Vízimentők Szövetségének elnöke megjegyezte, több letartóztatott személyt néhány óra múlva már szabadon engedtek. Hozzátette: bár az ilyen esetek nem mindig kerülnek címlapokra, a mindennapi élet részét képezik, különösen a strandokon, amelyeket évek óta ellepnek a migrációs hátterű emberek.

Szintén a politikusokat bírálta Rainer Wendt, a Német Rendőrszakszervezet (DPoIG) vezetője is, aki szerint a kormány szándékosan nem hozta nyilvánosságra az elkövetők hátterét. Wendt a berlini strand biztonsági szolgálatát is kritikával illette: „Bármelyik diszkótulajdonos, aki kidobókkal rendelkezik, biztosítani tudja, hogy ilyen embereket ne engedjenek be.” Hangsúlyozta, a rendőrség rendvédelmi szerv, és álláspontja szerint az ilyen problémák megoldása a strandok biztonságért felelős munkatársainak a feladata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.