Lezártak Malmőben egy bevásárlóközpontot lövöldözés miatt

Sajtóértesülések szerint két ember megsérült, az indíték nem ismert.

Forrás: MTI2022. 08. 19. 19:32
null
Police secures the area after two persons have been injured in a shooting at Emporia Shopping Center in Malmo, Sweden, on August 19, 2022. (Photo by Johan NILSSON / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT Fotó: AFP/JOHAN NILSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárták a dél-svédországi Malmö egyik bevásárlóközpontját pénteken lövöldözés miatt – közölte a helyi rendőrség. „Lövések dördültek a malmői Emporia bevásárlóközpontban. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és lezárta a környéket” – írták a közleményben. Egyéb információt nem tettek közzé az incidensről, így a tett hátteréről sem.

A Sydsvenkan svéd napilap és a Dagens Nyheter hírportálja ugyanakkor Jimmy Modin rendőrségi szóvivőre hivatkozva két sebesültről számolt be. Modin szerint a rendőrségi bevetés időközben véget ért. A Sydsvenkan közölte azt is, hogy rendőrök fegyverrel a kezükben hatoltak be az épületbe, és őrizetbe vettek egy gyanúsítottat. Az illető a lap értesülései szerint 2007-ben született.

Malmö Svédország harmadik legnépesebb városa, a legjelentősebb bevándorlóközösséggel. Az Emporiában mintegy kétszáz üzlet és étterem található.

 

Borítókép: Helyszínelés a malmői lövöldözésnél (Johan Nilsson/TT News Agency/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.