Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az oroszok visszaverték az ukrán előrenyomulást

Donyeck, Herszon és Mikolajiv régióban volt sikertelen az ellentámadás, több lőszerraktár is odalett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 16. 19:57
Ukrajna, 2022. október 4. Az orosz védelmi minisztérium által 2022. október 4-én közreadott képen orosz katonák Grad rakétavetõvel lõnek ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz haderő visszaverte az ukrán csapatok előrenyomulását Donyeck, Herszon és Mikolajiv régióban, és megsemmisítette az ukrán hadsereg több lőszerraktárát – közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap.

A tárca közleménye szerint Harkiv régióban megsemmisítettek három amerikai gyártmányú M777 tarackot, továbbá az Oszkil folyón egy átkelőhelyet, amelyet az ukrán erők az utánpótlás és a lőszerek szállítására hoztak létre.

Igor Konasenkov, a minisztérium szóvivője szerint az orosz támadások jelentős veszteségeket okoztak Ukrajnának.

Az orosz közlemény arra is kitért, hogy folytatták az ukrajnai katonai és energetikai célpontok elleni légicsapásokat. A támadások a minisztérium szerint minden célpontot elértek.


Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. október 4-én közreadott képen orosz katonák Grad rakétavetővel lőnek ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen. (Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.