Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újabb amerikai szankciók Oroszország ellen

Washington ezúttal nemzetközi eladókat és közvetítőket célzott meg, beleértve európai és ázsiai hálózatokat is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 15. 9:05
Washington, 2022. november 7. Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium pirkadati fényekben a félidõs kongresszusi választások elõtti napon, 2022. november 7-én. MTI/AP/J. Scott Applewhite Fotó: J. Scott Applewhite
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldön működő orosz katonai beszerzési hálózatokat és magánszemélyeket sújtott újabb szankciókkal az Egyesült Államok „az Ukrajna ellen alaptalanul megindított háború miatt” – közölte az amerikai külügyminisztérium hétfőn.

A bejelentés szerint a külügyi tárca pénzügyminisztériummal közös fellépése nemzetközi eladókat és közvetítőket célzott meg az újabb intézkedésekkel, beleértve európai és ázsiai beszerzési és közvetítői hálózatokat is.

Az intézkedés hatálya alá esik a Milandr elektronikai fejlesztőcég, amely az indoklás szerint része az orosz katonai kutatási-fejlesztési rendszernek, és részt vett orosz fegyverek előállításában. Az amerikai pénzügyminisztérium gazdasági büntetőintézkedés hatálya alá helyezte a Milandr három leányvállalatát is: egy Örményországban és egy Tajvanon működő vállalatot, valamint egy Svájcban bejegyzett vállalkozást. A cégek vezetőit szintén érintik az intézkedések – áll az amerikai bejelentésben.

Emellett szankciókat hoztak a már büntetőintézkedéssel sújtott orosz vállalkozó, Szulejmán Kerimov családjának több tagja ellen: fia, lányai és felesége, valamint az üzletemberhez köthető, az Egyesült Arab Emírségekben működő pénzügyi közvetítőcég ellen.

Szankcionáltak négy franciaországi ingatlancéget is, amelyek szintén a Kerimov család érdekeltségi körébe tartoznak, valamint a cégek svájci állampolgárságú elnökét.

A hétfői bejelentés szerint a pénzügyminisztérium két további svájci holding-vállalkozást is gazdasági büntetőintézkedéssel sújtott, ezek a már régebben szankciókkal sújtott Andrej Grigorjevics Gurjev korábbi orosz szenátor érdekeltségi körébe tartoznak.


Borítókép: az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium pirkadati fényekben a félidős kongresszusi választások előtti napon, 2022. november 7-én (Forrás: MTI/AP/J. Scott Applewhite)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.