Kabulban csaptak össze a tálibok az Iszlám Állam harcosaival

A tálib kormányszóvivő szerint legalább hét embert megöltek és további hetet letartóztattak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 05. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán biztonsági erők az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló fegyveresek rejtekhelyein ütöttek rajta szerdán este Kabulban, legalább hét embert megöltek és további hetet letartóztattak − közölte a Twitteren csütörtökön Zabihullah Mudzsáhid tálib kormányszóvivő.

A szóvivő szerint a fegyveresek fontos szerepet játszottak a kínai üzletembereket elszállásoló hotel elleni támadásban, és előkészítették az utat a terrorszervezet ISKP csoportjának Afganisztánba készülő tagjai számára. Mudzsáhid kitért arra is, hogy a rajtaütések nyomán rengeteg fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le.

Szerdán reggel az ország nyugati tartományában, Nimrozban szintén elfogták az Iszlám Állam két fegyveresét

− fűzte hozzá a szóvivő.

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a tálibok által vezetett afgán kormány intézményei elleni számos halálos támadásért, köztük a január 1-jén a kabuli katonai repülőtér kapujánál elkövetett támadásért, amelynek több mint tucatnyi halálos áldozata és sebesültje volt.

A terrorszervezet a szerdai rajtaütéssel kapcsolatban még nem adott ki közleményt.

Borítókép: Tálib fegyveresek Kabul utcáin (Fotó: EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.