Szijjártó Péter: Még két magyar állampolgár tartózkodik Szudánban

A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint kimenekítésükön már dolgoznak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 26. 15:38
DAGALO, Mohamed Hamdan; BURHÁNI, Abdel Fattáh al-
Kartúm, 2023. április 25. Az elõzõ napok harcaiban rommá vált ház elõtt egy férfi a szudáni fõvárosban, Kartúmban 2023. április 25-én, amikor 72 órás tûzszünet van érvényben a háborúzó felek között. Szudánban április 15-én robbant ki fegyveres küzdelem az országot irányító Abdel-Fattáh Burháni tábornok vezette hadsereg és az ellenlábasa, egykori helyettese, Mohamed Hamdan Daglo tábornok ellenõrzése alatt álló félkatonai Gyorsreagálású Támogató Erõk (RSF) között. MTI/AP/Marvan Ali Fotó: Marvan Ali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír Szudánból: két magyar kivételével minden honfitársunk immár biztonságban van − közölte Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a két magyar állampolgár kimenekítésén már dolgoznak. 

Borítókép: Az előző napok harcaiban rommá vált ház előtt egy férfi a szudáni fővárosban, Kartúmban 2023. április 25-én, amikor 72 órás tűzszünet van érvényben a háborúzó felek között (Fotó: MTI/AP/Marvan Ali)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.