Harry herceg pert veszített

Azt kérte, hogy az Egyesült Királyságban tartózkodása idején fizessenek a rendőri védelméért, ám a felülvizsgálatot elutasították.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 05. 23. 13:41
null
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex leaves after attending the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London on March 5, 2020. The Endeavour Fund helps servicemen and women have the opportunity to rediscover their self-belief and fighting spirit through physical challenges. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry herceg elvesztette azt a jogi pert, amelyben azt kérte, hogy az Egyesült Királyságban tartózkodása idején fizessenek a rendőri védelméért – döntött kedden a londoni legfelsőbb bíróság a sussexi herceg által az országban folytatott perek sorában – közölte a CNN.

A próbálkozás egy kihívás volt a hercegnek a királyi és közszereplők számára biztosított rendőri védelem fenntartására azok után, hogy lemondott címéről. 

A bírósági felülvizsgálatot most elutasították erre a követelésre vonatkozóan – jelentette ki Chamberlain bíró.

Ez a jogi ügy egyike annak a több folyamatban lévő pernek, amelyet Harry herceg folytat az Egyesült Királyságban. Várhatóan a jövő hónapban tér vissza Londonba, hogy tanúskodjon a Mirror Newspaper Group (MNG) elleni telefonos zaklatási vádakkal kapcsolatos külön perben, amely május 10-én kezdődött és várhatóan hét hétig tart.

Borítókép: Harry herceg (Fotó: AFP/Justin Tallis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.