Traumatizált évekről számolt be Harry herceg a bíróságon, sokáig nem tudta, ki a valódi apja

Sussex hercege egészen harmincéves koráig nem tudta, hogy Hewitt őrnagy csak Harry herceg születése után találkozott Diana hercegnővel.

Magyar Nemzet
Forrás: The Sun2023. 06. 07. 12:38
null
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, waves as he arrives to the Royal Courts of Justice, Britain's High Court, in central London on June 7, 2023. Prince Harry testified he had suffered lifelong "press invasion" and that some media had blood on their hands, as he became the first British royal in more than 100 years to give evidence in court. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten megkezdődött Harry herceg bulvársajtó ellen indított pere. Sussex hercegének a londoni legfelsőbb bíróságon kellett kérdésekre megadni a választ a lapkiadó elleni per részeként, amelynek eredményeként kiderült, sokáig attól rettegett, hogy kitaszíthatják a királyi családból, bebizonyosodnak a pletykák, amelyek szerint James Hewitt őrnagy az igazi apja.

A harmincnyolc éves sussexi herceg tett már korábban is megdöbbentő állításokat, melyekről egyáltalán nem lehetett tudni, mi a valóság. Most azért áll a legfelsőbb bíróság előtt, mert tanúskodnia kell a Mirror Group Newspapers elleni hekkerperben, ami igen jelentős kockázatot jelent a számára. Olyan típusú nyilvános és kemény kihallgatással kellett már a keddi napon is szembenéznie, amely messze elmarad minden korábbi királyi interjútól, amelyen részt vett.

A hat órán át tartó kihallgatás során Sussex hercege betekintést nyújtott tizen- és huszonéves kori életének intim részleteibe. Ezek között említette azt, hogyan küzdött az iskolában, félt, hogy kirúgják Etonból, és úgy érezte, hogy kapcsolata volt barátnőjével, Chelsy Davyvel halálra van ítélve. A kihallgatás végéhez közeledve a bíró közölte Harry herceggel, hogy senkivel sem beszélhet a vallomásáról.

Harry herceg a bíróságon azt is elárulta: sokáig attól tartott, hogy a pletykák, miszerint biológiai apja James Hewitt, azt eredményezhetik, hogy végleg kizárják a családjából – írja a The Sun

Sussex hercege egészen harmincéves koráig nem tudta, hogy Hewitt őrnagy csak Harry herceg születése után találkozott Diana hercegnővel.

Hozzátette: „Valójában nem tudtam, hogy anyám csak a születésem után találkozott az őrnaggyal. Ezt csak 2014 körül tudtam meg.”

Borítókép: Harry herceg (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.