Egyetlen dologért kért bocsánatot a sajtó Harry hercegtől, az is egy éjszakai klubban történt

A lapkiadó szinte az összes többi vádat tagadja, szerintük az esetek nagy részében nincs semmilyen bizonyíték.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 06. 06. 12:52
III. KÁROLY; HARRY herceg
London, 2023. június 6. Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni legfelsõbb bíróságra érkezik 2023. június 6-án. Harry herceg pert indított több, brit bulvárlapokat kiadó vállalat, többek között az Associated Newspapers és az MGN kiadó (Mirror Group Newspapers) ellen a magánélethez való joga megsértése miatt. A vádak szerint a kiadó illegális módszerekkel szerzett információkat róla, feltörhették a telefonját, valamint magánnyomozó segítségével igyekeztek minél több értesüléshez jutni. Harry herceget tanúként hallgatják meg a brit bulvármédia elleni per újabb tárgyalásán. MTI/AP/Frank Augstein Fotó: Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry herceg kedden tanúk padjához lép, ugyanis elérkezett a brit bulvármédia elleni évek óta tartó harca az eddigi legdrámaibb szakaszához – írja a CNN

Sussex hercegének a londoni legfelsőbb bíróságon kell kérdésekre megadni a választ a nagy lapkiadó elleni per részeként, amelynek előjeleiről a Magyar Nemzet korábban beszámolt. 

A CNN tudósítása szerint Harry herceg kedden reggel megérkezett a helyszínre és gyorsan elgyalogolt a fotósok és újságírók mellett, hogy bejusson az épületbe.

Kifejezetten ritka alkalom, hogy a brit királyi család valamelyik tagját bírósági ügyben hallgassák ki. 

Harry azonban már régóta sérelmezi, ahogyan élete eseményeiről beszámol a bulvármédia. Most lehetősége lesz arra, hogy eskü alatt kifejtse álláspontját.  

Harry herceg azt állítja, hogy a kiadói csoporthoz tartozó lapok közel száznegyven olyan cikket hoztak le vele összefüggésben, amelyekhez jogellenes módszerekkel gyűjtöttek információkat. Várhatóan ezen belül harminchárom kiválasztott cikk tartalmát behatóan fogják vizsgálni a tárgyaláson. Sussex hercege azzal a váddal is előállt, hogy a bulvársajtó következetesen megsértette magánszféráját feleségével, Meghan Markle-lel, és hazugságokat híreszteltek róluk.

A lapkiadó a vádak többségét tagadja, s többek között arra hivatkozik, hogy a kereseteket túl későn adták be, és az esetek nagy részében nincs egyértelmű bizonyíték a telefonos hekkelésre.

A kiadó azonban bocsánatot kért azért a közel húsz évvel ezelőtti esetért, amikor valóban jogellenes információgyűjtés történt. A kiadói csoporthoz tartozó Sunday People nevű lap beismerte, hogy 2004-ben valóban magánnyomozót fogadott, akinek hetvenöt fontot fizetett, hogy megfigyelje Harry herceget, aki épp egy londoni nightclubban töltötte idejét.

Borítókép: Harry herceg megérkezett a bíróságra (Fotó: MTI/AP/Frank Augstein)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.