Újabb államban nőtt Trump támogatottsága

Donald Trump volt amerikai elnök továbbra is magabiztosan vezet a republikánus előválasztási küzdelemben. A New Hampshire-ből érkezett friss számok szerint a volt elnök még növelte is az előnyét legfőbb kihívójával szemben. Trump az országos felmérésekben is magabiztosan vezet.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 06. 16. 8:32
TRUMP, Donald
Greensboro, 2023. június 11. Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyûlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én. MTI/AP/Chuck Burton Fotó: Chuck Burton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növelte előnyét Donald Trump Ron DeSantis előtt a republikánus előválasztási versenyben. Míg a floridai kormányzó támogatottsága hat százalékponttal esett, Trumpé öttel nőtt − derült ki a National Research Inc. legfrissebb felméréséből, amelyet az American Greatness megbízásából készítettek 2023. június 12–14. között. A felmérést a Breitbart amerikai híroldal szemlézte.

Májusban még a megkérdezettek 39 százaléka támogatta a volt elnököt, ez júniusban már 44 százalék volt. Eközben DeSantis népszerűsége 18 százalékról 12 százalékra zuhant, vagyis a volt elnök előnye mintegy 32 százalékpontos. 

A felmérésből az is látszódik, hogy Tim Scott szenátor holtversenyben van Chris Christie volt New Jersey-i kormányzóval, mindkét politikus támogatottsága júniusban hét százalék volt, míg az őket követő Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó népszerűsége a korábbi három százalékról júniusban öt százalékra ugrott. Mike Pence volt alelnök elfogadottsága is növekedett, egy százalékról három százalékra.

Figyelemre méltó, hogy a bizonytalan szavazók száma is emelkedett, 15 százalékról 18 százalékra.

Trump nem csupán New Hampshire-ben, de az országos felmérésekben is vezet. A Morning Consult legutóbbi felmérése szerint a korábbi elnök előnye negyven százalékpontos legerősebb kihívója, Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben. 

 

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Chuck Burton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.