A migránsok termelik meg a németek nyugdíjait a kancellár szerint

Olaf Scholz a családtámogatások helyett a bevándorlásra helyezné a hangsúlyt.

Gábor Márton
2023. 07. 04. 14:39
SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2023. június 22. Olaf Scholz német kancellár ismerteti a kormányának a brüsszeli EU-csúcson képviselendõ álláspontját a parlamenti alsóház ülésén Berlinben 2023. június 22-én. Az uniós tagállamok állam- és kormányfõi június 29-én kezdenek kétnapos tanácskozást a belga fõvárosban. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország vezetője szerint nem a gyermekek után járó támogatások emelése vagy a szolgáltatók tehermentesítése, hanem a bevándorlás fokozása fogja biztosítani a német állampolgárok nyugdíját a jövőben. 

Olaf Scholz kancellár szerint

Ahhoz, hogy a jövőnk jó legyen, hogy a munkaerőpiacunk továbbra is működjön, hogy a gazdaságunk növekedjen, kiváló szakemberekre és Németországon kívüli munkavállalókra lesz szükségünk, különben nem lesznek biztosítva a nyugdíjak,

Scholz szerint ezt Németország-szerte ki kellene mondani, és szembe kellene nézni a konfliktusokal. A politikus kommentálta az Alternatíva Németországért (AfD) választási sikerét a thüringiai Sonnebergben, ahol Robert Stuhlmannt választották meg a párt első németországi körzetvezetőjének. A kancellár szerint az AfD rossz hangulatú párt, és szélsőjobboldali álláspontot képvisel. Ezért a fiatal párttal szembeni falat továbbra is fenn kell tartani minden más pártnak.

Scholz hangsúlyozta, 

a német Bundestag demokratikus pártjai nem dolgozhatnak együtt az AfD-vel

Scholz az interjú során megértést mutat Emmanuel Macron francia elnök iránt, aki a németországi hivatalos látogatását a szomszédos országban történt súlyos zavargások miatt mondta le, amelyek azok után törtek ki, hogy egy migráns hátterű személy rendőri intézkedés közben elhunyt. A kancellár nem feltételezi, hogy a szomszédos országban tartóssá válna az instabilitás, és kijelentette, hogy ilyesmi Németországban amúgy sem történhet meg, ugyanis a zavargásokat megakadályozza a hatékony jóléti állam és a jó gazdasági kilátások.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár ismerteti a kormányának a brüsszeli EU-csúcson képviselendő álláspontját a parlamenti alsóház ülésén Berlinben 2023. június 22-én. (Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.