Havazott a szomszédban

Amíg Európa egyik fele a lángokkal küzd, addig Szlovéniában hó esett.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kánikulából a télbe. Szokatlan hideg van Szlovéniában. A volt jugoszláv tagköztársaság legmagasabban fekvő meteorológiai állomásán szerdán mindössze 1 fokot rögzítettek a műszerek. A hideget havazás is követte. A helyi Környezetvédelmi Ügynökség, azaz az ARSO meteorológusai egy kamerafelvételt tettek közzé Kredaricából, azon hegyvidéki területek egyikéből, ahol a hó esett.

A lehűlés nemcsak az elmúlt napokban tapasztalt viharokat hozta magával, hanem néhány hópelyhet is a hegyekben. A Kredaricán lévő kamera rövid ideig tartó, de intenzív havazást rögzített. Jelenleg 1 Celsius-fok van a legmagasabban fekvő meteorológiai állomáson

 – közölte az ARSO. 

Szlovéniában egyébként sárga időjárási figyelmeztetés volt érvényben szerdán a záporok és viharok miatt. Kredaricán folytatódik a télies időjárás, csütörtök éjszakára -2 fokot jeleznek a meteorológusok.

Borítókép: A szlovénia Bled környéke télen (Fotó: Piaxabay, dreamypixel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.