Emberi életeket veszélyeztetnek az erdőtüzek Katalóniában + videó

Szombaton több mint százezer embert kellett kitelepíteni otthonából, a francia határ közelében is súlyos a helyzet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 05. 15:01
null
Oropesa del Mar, 2023. augusztus 2. Erdõtûz lángjait oltják tûzoltók a kelet-spanyolországi Oropesa del Marban 2023. augusztus 2-án. MTI/EPA/EFE/Doemench Castelló Fotó: Doemench Castelló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 140 embert kellett evakuálni szombaton egy kiterjedt erdőtűz miatt az északkelet-spanyolországi Katalóniában – közölték helyi hatóságok szombaton. A kora reggeli kitelepítés a Portbou városától és a francia határtól nem messze délre fekvő tengerparti Garbet térségében működő kempinget is érintette a helyi tűzoltóság és polgári katasztrófavédelem tájékoztatása alapján. Az erdőtűz még pénteken keletkezett, és szombat reggelre mintegy kétszáz hektáros, azaz 280 futballpályányi területet perzselt fel helyi tisztségviselők szerint.

Szombaton mintegy négyezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül a katalán polgári katasztrófavédelem szerint. A Figueres és Portbou közötti vasúti közlekedést ideiglenesen felfüggesztették. A helyszínen 66 spanyol tűzoltó dolgozott az erdőtűz megfékezésén, akiknek a munkáját tíz francia kollégájuk segítette. A hegyes-sziklás terep és az erős szél miatt nem volt könnyű megfékezni a lángokat a katalán hatóságok szerint.

Borítókép: Erdőtűz lángjait oltják tűzoltók a kelet-spanyolországi Oropesa del Marban 2023. augusztus 2-án (Fotó: MTI/EPA/EFE/Doemench Castelló)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.