„Nem bűnös” – vallotta Donald Trump Georgiában

Az egykori elnöknek most nem kellett személyesen megjelennie a bíróságon, beadványban vallott bűnösségének megítéléséről.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 18:23
TRUMP, Donald
Montgomery, 2023. augusztus 5. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Republikánus Párt alabamai szervezetének javára adományt gyûjtõ rendezvényen az Alabama állambeli Montgomeryben 2023. augusztus 4-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Butch Dill Fotó: Butch Dill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump korábbi republikánus elnök Georgia államban, ahol 13 vádpontban vádolták meg azzal, hogy a 2020-as elnökválasztás során az államban született eredményt törvénytelenül akarta megváltoztatni.

Amint arra a The Hill washingtoni székhelyű politikai lap felhívta a figyelmet, a volt elnök lemondott a vádirat felolvasásának jogáról – hiszen tisztában van azokkal, és így nem kell a jövő héten Georgiába utaznia.

Trumpot a tervek szerint szerdán helyezték volna vád alá, ám a georgiai törvények lehetővé teszik a büntetőjogi vádlottak számára, hogy lemondjanak a személyes megjelenésről, és bírósági beadványok útján hivatalos beismerő vallomást tegyenek.

„Tudomásul veszem, hogy jogom van személyesen megjelenni a vád alá helyezésemkor, és jogom van ahhoz, hogy a bíróságon felolvassák nekem a vádiratot” – fogalmaz Trump bírósági beadványa. Mint folytatódik: 

Jogaim tudatában ezennel szabadon és önként lemondok arról a jogomról, hogy jelen legyek a vádemelésemkor a vádiratban, és arról a jogomról, hogy a vádiratot nyílt tárgyaláson olvassák fel nekem.

Ez volt a negyedik alkalom, hogy Donald Trump ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádemelési ügyekben – hallgatási pénz fizetése kampánypénzből, a capitoliumi rendbontásra való felbujtás és titkosított iratok helytelen kezelése.

Trumpot és 18 társát összesen 41 vádpontban vádolják Fulton megye államügyésze, Fani Willis zsarolási ügyében. Azzal vádolják őket, hogy bűnszövetkezetben vettek részt, hogy Trump a 2020-as választások elvesztése után is a Fehér Házban maradjon.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a párt alabamai szervezetének javára adományt gyűjtő rendezvényen az Alabama állambeli Montgomeryben 2023. augusztus 4-én (Fotó: MTI/AP/Butch Dill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.