Valami nincs rendben a szenátusi vezetőnél: ismét sajtótájékoztatón fagyott le Mitch McConnell + videó

A 81 éves politikussal rövid időn belül másodszor történt meg ugyanaz.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 17:02
Mitch McConnell, a szenátus republikánus kisebbségi vezetője szerdán lefagyott sajtótájékoztatója közben Kentucky államban. A politikust munkatársai segítették ki, 2023.08.30-án. (Forrás: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy harminc másodpercre megdermedt és tekintetével előre meredt Mitch McConnell, a szenátus republikánus kisebbségi vezetője szerdán egy Kentucky államban tartott beszédét követően, miközben az újságírók kérdéseire felelt.

A 81 éves politikus „lefagyása” éppen akkor történt, amikor az egyik újságíró arról kérdezte, tervezi-e, hogy 2026-ban újraindul a választásokon. McConnell először visszakérdezett, majd kuncogott, szünetet tartott és becsukott szájjal előremeredt.

Rövid várakozást követően McConnell egyik munkatársa lépett oda hozzá, és azt mondta: 

Elnézést kérek mindenkitől, szükségünk lesz egy percre.

Végül a politikus „visszatért”, jelezte a munkatársának, hogy „rendben van” és fogadja tovább az újságírók kérdéseit. A politikus munkatársa ezt követően arra kérte az újságírókat, hogy hangosan tegyék fel a kérdéseiket.

McConnell szóvivője a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy a Kentucky állambeli politikus „egy pillanatra megszédült, és emiatt tartott szünetet a sajtótájékoztatón”. Míg McConnell egyik munkatársa hozzátette: 

Bár jól érzi magát, óvatosságból felkeresnek egy orvost a következő rendezvénye előtt.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, nem ez az első eset, hogy a republikánus vezető ilyen helyzetbe került. A múlt hónapban a Capitolium épületében hasonló dolog történt, amikor sajtótájékoztatót tartott.

Akkor mintegy húsz másodperces „lefagyás” után a munkatársai megkérdezték, hogy jól van-e, és végül elkísérték a kamerák és a riporterek elől. Néhány perccel később McConnell egyedül sétált vissza a sajtótájékoztatóra, egészségi állapotát firtatva azt mondta, hogy „jól van”, míg arra a kérdésre, hogy képes-e ellátni a munkáját, igennel felelt. A politikus stábja később „kiszáradással” magyarázta az esetet.

McConnell 2007 óta vezeti a szenátus republikánus frakcióját, ám egészségi állapotát egész évben kérdések övezték. Márciusban egy washingtoni szállodában történt esése után agyrázkódással és bordatöréssel kezelték, majd néhány héttel később visszatért a szenátusba – emlékeztetett a US News.

A szerdai eset Joe Biden amerikai elnök figyelmét sem kerülte el, mint fogalmazott, „megpróbálja majd felvenni a kapcsolatot” McConnell-lel, akit politikai nézeteltéréseik ellenére barátnak nevezett.

Joe Biden maga is került már hasonló helyzetekbe, amikor furcsa motyogáson, nevek és titulusok felcserélésén, a súgógép rossz felolvasásán, a levegővel való kézfogáson vagy éppen eltévedésen kapták. Kritikusai szerint az elnök mentális állapota kritikus, és alá kellene vetnie magát orvosi vizsgálatoknak.

Borítókép: Mitch McConnell, a szenátus republikánus kisebbségi vezetője szerdán lefagyott sajtótájékoztatója közben Kentucky államban. A politikust munkatársai segítették ki (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.