Ilyen nincs: lefagyott majd némán állt a szenátor a kamerák előtt, végül elvezették + videó

A politikus most 81 éves, mandátuma 2026-ig tart.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi szerda délután a sajtó munkatársai. Mitch McConnell, az amerikai kongresszus felsőházának kisebbségi vezetője  sajtótájékoztatóján hirtelen abbahagyta a beszédet, majd hosszú másodpercekig némán állt a mikrofonok mögött. Az esetről felvétel is készült.

McConnell egy védelempolitikai törvényjavaslatról tartott sajtótájékoztatót, amikor abbahagyta a beszédét, majd 19 másodpercig hallgatott. Ekkor republikánus kollégái megkérdezték, hogy jól van-e, végül McConnell egyik vezető helyettese, John Barrasso wyomingi szenátor elkísérte a 81 éves férfit a kamerák és a riporterek elől.

Néhány perccel később McConnell egyedül sétált vissza a sajtótájékoztatóra. Az egészségi állapotára vonatkozó kérdésre azt mondta, jól van. Arra a kérdésre, hogy képes-e teljesen ellátni a munkáját, azt mondta: „Igen."

McConnell hatéves mandátuma 2026-ig tart. A politikus az év elején, március 8-án megbotlott egy washingtoni vacsorán, és kórházba szállították agyrázkódás miatt. Kisebb bordatörést is szenvedett, később egy rehabilitációs intézetbe szállították. Áprilisban tért vissza a szenátusba.

 

Borítókép: Mitch McConnell, az Egyesült Államok szenátora (Forrás: Facebook, Mitch McConnell hivatalos oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.