Mitch McConnell: Ukrajna támogatása közvetlen befektetés az amerikai nemzeti érdekekbe

Az amerikai szenátus republikánus csoportjának vezetője szerint nem jótékonyságból támogatják Kijevet.

Magyar Nemzet
Forrás: The Hill2023. 02. 25. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan azt már én és republikánus társaim is többször hangsúlyoztuk, az Egyesült Államok és a NATO nem jótékonyságból támogatja Ukrajna védelmét. Ez közvetlen befektetés a saját nemzeti érdekeinkbe

fogalmazott Mitch McConnell, az amerikai kongresszus felsőházának kisebbségi vezetője. A republikánus szenátor hozzátette, nagyrészt elavultabb fegyvereket küldenek Kijevnek, ezeket pedig igyekeznek modernebb hadi eszközökkel pótolni. 

Ha Putyin zöld jelzést kapna Európa destabilizálására, kedvére szállna meg országokat és gyilkolna, annak ára az Egyesült Államoknak pénzben és biztonsági kockázatban is egyaránt csillagászati lenne a GDP azon elenyésző részéhez képest, melyet Ukrajna védelmébe fektettünk

− tette hozzá McConnell. A politikus szerint a béke akkor érhető el, ha Kijevnek minél gyorsabban biztosítják az eszközöket, melyek szükségesek ahhoz, hogy elérjék azokat a katonai célokat, melyeket Ukrajna határoz meg. 

A szenátor az elmúlt hetekben több társával együtt körútra indult azzal a céllal, hogy meggyőzze Washington szövetségeseit: az Egyesült Államok mindent megtesz annak érdekében, hogy a NATO még erősebb legyen, valamint rávegye őket arra, hogy védelmi kiadásaikat növelve terhet vegyenek le Amerika válláról. Pártján belül ugyanakkor nem mindenki ért egyet McConnellel. 

Nem azért fizetjük az adót, hogy olyan háborút finanszírozzunk, melyet még csak nem is egy NATO-szövetségesünk vív

− fakadt ki Twitter-bejegyzésében Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő. 

Borítókép: Mitch McConnell, az amerikai szenátus kisebbségi csoportjának vezetője (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.