Bandaháború tört ki egy német migránsközpontban + videók

Allah akbart kiáltozva rohamozták meg migránsok a központot.

2023. 09. 19. 12:18
-
GERMANY-POLAND-BELARUS-EU-MIGRANTS-POLITICS Fotó: JENS SCHLUETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bamberg Németország egyik legszebb városának számít, és az UNESCO világörökség része, de a várost nem kímélte a nagyobb városokban tapasztalható káosz az országot sújtó migránsválság miatt, írja a REMIX News. A hírportál felhívja rá a figyelmet, hogy a hétvégén egy több száz embernek otthont adó befogadóközpontban rivális migránsbandák csaptak össze. 

Egy, a közösségi oldalakra feltöltött videón látható, amint egy körülbelül negyvenfős csoport megrohamozza a migránsközpontot, és többen közülük Allah akbart kiabálnak.

A felső-frankföldi rendőrkapitányság közlése szerint körülbelül negyvenen próbáltak meg betörni az egyik épületbe, de a biztonságiak megakadályozták ebben őket. 

A videón azonban az látszik, hogy a támadók egy részének mégis sikerült bejutnia a központba – közölte a BR német rádióállomás. A rendőrség úgy véli, hogy az incidens a központban élő migránsok között zajló viszályhoz kapcsolódik.

A negyvenfős csoport a beszámolók szerint múlt hét csütörtökön egy nagyobb verekedésbe keveredett, a rendőrségnek csak a szomszédos kerületek rendőreivel sikerült véget vetnie a rendbontásnak. Az összecsapásban heten sérültek meg, közülük négyes súlyos fejsérülést szenvedtek, őket kórházba szállították. 

A rendőrség előtt egyelőre nem világos, hogy mi az oka migránsok viszályának, az ilyen zavargások azonban mára már mindennapossá váltak Németország zsúfolt migránsközpontjaiban és városaiban. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a hétvégén huszonhat rendőr sebesült meg Stuttgartban, miután eritreaiak támadtak rájuk. Az előzmény az volt, hogy a Baden-Württemberg tartományi fővárosban több száz, magát ellenzékinek valló eritreai állampolgár gyűlt össze szombat délután, hogy megzavarják egy egyesület rendezvényét, amelyet a diktatórikus vezetésű kelet-afrikai ország kormányához közel állónak tartanak.

Giessen városában is minden évben megrendezik az eritreaiaknak szervezett fesztivált, és minden évben tömegverekedéssel zárul. Idén júniusban sem sikerült megtörni ezt a hagyományt. A migránsok először csak az autósokat zaklatták, és blokkolták a forgalmat.

Ezután az intézkedő rendőrökre támadtak, de a járókelőket is zaklatni kezdték. Hamar elszabadultak az indulatok.

Borítókép: Migránsok egy németországi befogadóközpontnál (Fotó: AFP/Ens Schlueter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.