Mégsem Biden lesz a demokraták elnökjelöltje?

Michelle Obama volt first lady válthatja Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt a Demokrata Párt elnökjelöltjeként – fejtegette podcastjében Ted Cruz texasi szenátor. A republikánus politikus szerint a háttérben már Barack Obama volt elnök mozgatja a szálakat a Biden-kormányzatban.

2023. 09. 21. 14:07
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter elõtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden kora, egyre látványosabb szellemi hanyatlása és az ellene felhozott korrupciós vádak egyre inkább aggasztják a demokratákat. A The Associated Press hírügynökség nemrégiben közzétett felmérése szerint az amerikai társadalom egyöntetűen túl idősnek tartja az újrainduláshoz, ráadásul elhibázott gazdaságpolitikája már azokat is elfordítja a demokratáktól, akikre eddig bizton számíthattak: a kisebbségi szavazókat.

Mit léphetnek ebben a helyzetben a demokraták? Ted Cruz texasi republikánus szenátor erről a kérdésről fejtette ki véleményét podcastjében, amelyet a Breitbart amerikai híroldal szemlézett. A politikus szerint ha a demokraták jövő augusztusban esedékes konvenciójáig rosszabbodik Biden szellemi állapota, a rendezvény tökéletes lenne arra, hogy új jelöltet mutasson be a párt. Mégpedig nem is akárkit: Michelle Obama volt first lady ideális lenne a kisebbségi szavazók – főleg a fekete nők – visszahódítására.

Cruz annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a háttérben már amúgy is Barack Obama volt elnök mozgatja a szálakat a Biden-kormányzatban.

Nem hiszem, hogy Joe Biden a döntéshozó

− fogalmazott a szenátor.

Ted Cruz szerint Joe Biden a Demokrata Párt legnagyobb hőse lehetne, ha lemondana a jelöltségről, a párt „dinasztikus” és „felülről építkező” hagyományai miatt pedig Michelle Obama magasabban áll a „táplálékláncban”, mint bármely más lehetséges kihívó. A szenátor úgy véli, hogy az is Biden lecserélésére utalhat, hogy már a fősodratú média is elkezdte támadni, pedig az gyakorlatilag nem más, mint a Demokrata Párt meghosszabbított karja.

Cruz szerint Michelle Obama jelöltségének esélye komoly vészjelzés mindenki számára, aki nem szeretné, ha az Egyesült Államok egy „még őrültebb, még rosszabb” irányba induljon el.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.