Putyin hivatalos rezidenciájánál csaptak le az ukránok + videó

Három, állítólag Moszkva felé tartó drónt semmisített meg az orosz légvédelem Szergej Sobjanyin moszkvai polgármester közlése szerint. Az egyik drón roncsai megrongáltak egy épületet nagyjából 65 kilométerre az orosz fővárostól.

2023. 09. 05. 8:29
Bahmut, 2023. július 7. Ukrán katona drónt indít a Donyecki területen fekvõ kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. július 7-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem kedden hajnalban – írja a Reuters hírügynökség az orosz hatóságokra hivatkozva. Ezek közül kettőt a Moszkvai területtel határos Kalugai, illetve Tveri terület felett, egy harmadikat pedig a Moszkvai területen található Istrai körzet felett lőttek le, mintegy 65 kilométerre a fővárostól.

A légvédelmi erők kedden kora hajnalban leszedték a támadó drónokat, amelyek Moszkvát vették célba. A levegőben semmisítették meg őket a Kalugai terület és a Moszkvai terület Istra körzete felett

− idézte Szergej Szobjanyin moszkvai polgármestert az orosz TASZSZ hírügynökség.

Az egyik drón roncsai megrongáltak egy épületet az Istrai körzetben, egy másik maradványai pedig Szobjanyin szerint a Tevri területen fekvő Zavidovo falura hullottak, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik hivatalos rezidenciája is található.

A hivatalos eseményeket a Kreml-palotában tartják, ám ezt leszámítva az államfőnek két másik rezidenciája is van, a most megtámadott helyen kívül a Novo-Ogaryovo-i birtokon is található egy számára fenntartott épület.

Az orosz hírügynökségek szerint kedden hajnalban mintegy ötven repülőjáratot kellett törölni vagy késleltetni a Moszkva körül található főbb reptereken.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.