időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Újabb kárpátaljai katona halt meg az ukrajnai háborúban

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpátalja.ma
2023.09.18. 22:20 2023.09.18. 23:03
Újabb kárpátaljai katona halt meg az ukrajnai háborúban

Újabb kárpátaljai áldozatot követelt Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja: életét vesztette Joszip Budai – tájékoztatott közösségi oldalán a Nagyszőlősi Városi Tanács szeptember 18-án.

A 48 évesen meghalt nagyszőlősi katona temetésének helyszínéről és időpontjáról később közölnek információt – írja a Kárpátalja.ma.

Amint arról lapunk korábban beszámolt, a tavaly február 24-én kirobbant háborúban eddig már több mint harminc, beazonosított kárpátaljai magyar áldozatról tud a kárpátaljai magyar lap. A valódi számok ennél is magasabbak lehetnek.

Becslések szerint az Ukrán Fegyveres Erők kötelékében mintegy négyszáz kárpátaljai magyar származású katona szolgálhat.

 

Az áldozatok pontos számát Ukrajnában hadititokként kezelik, a hatóságok azt ígérik, miután befejeződik a háború, nyilvánosságra hozzák a sajnálatos veszteséglisták adatait. Egy friss ukrán felmérés, amely nyilvánosságra került, rávilágít arra, mennyi áldozattal és emberi veszteséggel jár a háború. A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet kutatása azt mutatja, hogy 

öt ukránból csaknem négynek van olyan közeli rokona vagy barátja, aki megsérült vagy elhunyt a háború borzalmaiban. 

Az ukrán lakosság hetvennyolc százalékának vannak ilyen veszteségei.

Borítókép: Joszip Budai (Fotó: Kárpátalja.ma)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.