Őszintén beismerte Ursula von der Leyen, hogy elfáradt + videó

Az Európai Bizottság elnöke elárulta egy sajtótájékoztatón, hogy neki már sok két kérdés egyszerre.

2023. 10. 28. 17:26
Participation de Ursula von der Leyen, présidente de la Commission européenne, à la réunion du Conseil européen
Participation de Ursula von der Leyen, présidente de la Commission européenne, à la réunion du Conseil européen Fotó: Dati Bendo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő és döbbenetes kijelentést tett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Túl fáradt vagyok. Két kérdés egyszerre túl nehéz számomra ebben a szakaszban

– vallotta be az uniós csúcspolitikus, amikor egy újságíró kérdésére elfelejtett válaszolni. 

Az elmúlt időkben több brüsszelita is elismerte, hogy nagyon fárasztó a belga fővárosban az élet, ezért jövőre már nem indulnak. Ilyen többek közt a magyargyűlölő Guy Verhofstadt, akiről megírtuk, hogy korrupciós botrányaiba bukhatott bele. És Vera Jourová is távozik Brüsszelből a hírek szerint, ő Von der Leyen egyik helyettese. A másik helyettese, Frans Timmermans már korábban bejelentette, hogy elmenekül Brüsszelből. Korábban a V4NA többrészes cikksorozatban mutatta be a Brüsszelben dőzsölő politikusokat, köztük Von der Leyent, Frans Timmermanst és a saját folyóparti luxusvilláját közpénzen felújító Guy Verhofstadtot is. 

Ugyanakkor a mai napig kérdéses az is, hogy Ursula von der Leyen mit írt SMS-ben a Pfizer gyógyszeripari cég vezérigazgatójának, Albert Bourlának. A New York Times amerikai lap számolt be korábban arról, hogy a 35 milliárd eurós vakcinabeszerzésről a bizottsági elnök privát telefonjáról, egyszerű szöveges üzenetekben egyezett meg a Pfizer vezérigazgatójával. Ilyen botrányokkal és ekkorra nyomással a vállukon nem is csoda, hogy a politikusok elfáradnak már az újságírói kérdések megválaszolásában is.

Borítókép: 2023. október 26-án és 27-én Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részt vesz az Európai Tanács ülésén. (Fotó: Dati Bendo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.