A medve nem játék: hegymászót ölt a vadállat

A rendőrség nyomoz az ügyben, miután DNS-vizsgálattal azonosították a fiatal hegymászót.

2023. 11. 08. 13:03
null
Nyíregyháza, 2023. október 17. A Nyíregyházi Állatparkban újonnan érkezett medvéi, a több mint hatszáz kilogrammos, Taquka nevû kodiak-medve (Ursus arctos middendorffi, balról) és a több mint háromszáz kilogrammos, Felix nevû eurázsiai barnamedve (Ursus arctos arctos) 2023. október 17-én. A medvék a bezárt svédországi Orsa Ragadozó Parkból érkeztek Nyíregyházára. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DNS-elemzés megerősítette, hogy a holttest a 22 éves Kanato Janaikeé, aki egy hegymászótúra során tűnt el. A halál oka vérzéses sokk volt – fogalmaz a The Mainichi japán lap. A rendőrkapitányság tájékoztatása szerint Janaike október 29-én elmondta egy ismerősének, hogy hegymászásra indul. 

Autóját az 1072 méter magas hegy közelében találták meg. A holttestet ahhoz a helyhez közel találták meg, ahol október 31-én három másik férfit megtámadott egy barnamedve, közülük ketten megsérültek. A férfiak késsel ellenálltak a támadásnak, és elkergették a barnamedvét. 

A hatóságok vizsgálják a eseteket mint ugyanazon medve által elkövetett támadások sorozatát.

 

Borítókép: A Nyíregyházi Állatpark újonnan érkezett medvéi (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.