Brutális időjárási viszonyok uralkodnak a szomszédban + videó

A szirénák arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy kiönthet a tenger a viharok miatt, míg az ország magasabban fekvő régióiban már beköszöntött az igazi tél.

2023. 11. 05. 17:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovéniai Piran és Izola kikötővárosokban figyelmeztették a lakosságot. 

A szirénák amiatt szólaltak meg, mert fennáll a veszélye annak, hogy a rossz időjárási körülmények miatt kiönthet a tenger – írja a Tanjug szerb hírügynökség a szlovén közmédiára hivatkozva.

A szakemberek szerint a víz eláraszthatja a partokat. 

 

A folyók áradása is gondot okoz az Adria-parti országban. Emiatt az éjszaka is sok munkájuk volt a tűzoltóknak. A mentőcsapatok Bledben, Kranjban, Radovljicában és Kamnikban dolgoztak – jelentette a helyi sajtó.

A szomszédos államban a földcsuszamlások lakóépületet is fenyegetnek. A Ledine-tó vízállása is elérte a kritikus határt, emiatt több épületet is veszélybe került és utakat is elöntött a víz – tudósít a helyzetről a Blic szerb napilap.

A szlovén hatóságok egyébként narancssárga figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. Az ország északnyugati részén az esetleges záporok, délnyugaton pedig az 50 kilométer per órás sebességet meghaladó erős széllökések okozhatnak gondot – közölte a Szlovén Rádió.

Eközben Szlovénia magasabban fekvő részein már beköszöntött az igazi téli időjárás. A hegyekben már a hó esik, amely fehérre festette a Kranjska Gorát – olvasható a szlovén N1 cikkében. A hótakaró vastagsága már van, ahol elérte a 60 centimétert is.

Borítókép: Izola tengerpartja, illusztráció (Fotó: Pixabay, kapeha)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.