Kellemetlen magyarázkodásba torkollt Daniel Freund válasza

A magyarellenes EP-képviselő elfelejtette, hogy Soros Györgytől kapta a pénzét.

2023. 11. 22. 20:26
FREUND, Daniel
Budapest, 2023. május 17. Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenõrzõ Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen kellemetlen perceket élt át a minap Daniel Freund, akik hajlamos naponta több Magyarországot gyalázó bejegyzést is posztolni a közösségi médiában. Történt ugyanis, hogy Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris hetén tartott vitán antiszemitizmussal vádolta Magyarországot.

Tette ezt annak ellenére, hogy az egyik legbiztonságosabb országról beszélt, ahol még Izrael-ellenes tüntetések sincsenek. Erre Schaller-Baross Ernő válaszolt, aki azt mondta 

Freund úr, öt évig dolgozott a Soros alapítványnál és antiszemitizmusról beszél. Az ön zöld kormánya miatt, önöknél Németországban a zsidók nem mehetnek az utcára a tömeges migráció miatt. Ezt önök eresztették Németországra.

Majd a magyar képviselő önreflexió gyakorlatát javasolta a német kollégájának. 

Freund azzal védekezett, hogy ő nem Soros-alapítványnál, hanem a Transparency Internationalnél dolgozott.

Mint ismert, a Transparency International egyik legnagyobb pénzelője a Soros-féle Open Society Foundations. Pár kattintással az interneten 2023-ban gyorsan utána lehet járni, hogy mennyi pénzt is adott az alapítvány a Transparency Internationalnek. 

Még az Open Society Foundations honlapján is fent van, hogy egy adott évben egy adott „részleg” mennyi pénzt kapott. Világszinten összesen, csak tavaly több mint 2,7 millió dollárt költött el a Soros-alapítvány a Transparency International támogatására. De a linken meg lehet nézni pontosan, hogy a világon hova és mennyit adtak. Ezekből az adatokból is kiderül, hogy minimum súlyos dollár tízezrekről van szó minden évben minden helyszínen, amiből évente a levonások után is biztosan maradt elég pénz az ott dolgozók bérére is. Így, amit Freund állít, az minimum megkérdőjelezhetőnek minősül.

Borítókép: Daniel Freund (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.