Migránsválság: ezeken az országokon át jutnak az illegális bevándorlók Szerbiába + videó

A szerb rendőrség folytatja az akcióját a migráció megfékezése érdekében.

2023. 11. 22. 18:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok 95 százaléka Bulgáriából és Észak-Macedóniából érkezik Szerbiába – olvasható a szerb illetékes tárca közösségi oldalán megjelent posztban.

Folytatódik a szerb hatóságok küzdelme az illegális migráció megállítása érdekében. A szerb belügyminiszter a legutóbb a bolgár határ mentén szolgálatot teljesítő rendőri egységeket látogatta meg Pirotnál. 

Bratiszlav Gasics azt mondta, az egyenruhások addig nem vonulnak ki a térségből és Horgos környékéről sem, amíg az utolsó embercsempészt is el nem kapják. 

Mint fogalmazott:

minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az illegális migránsok átjutását Szerbiába.

A tárcavezető kiemelte, hogy a szerb rendőrség zéró toleranciát tanúsít minden bűnözővel szemben, a migránscsempészet elleni küzdelemben pedig kitartó és határozott lesz.

Gasics a rendőrségi vezetőkkel való találkozója után megállapította, hogy megnövekedett az országra irányuló migrációs nyomás, de aláhúzta: a rendőrség keményen dolgozik és mindent megtesz azért, hogy megőrizze minden állampolgár biztonságát. 

Borítókép: Rendőrökkel találkozott a szerb belügyminiszter Pirot térségében (Forrás: Szerb Belügyminisztérium Facebook-oldala)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.