Ekkorra hódolhat be Európa az iszlámnak + videó

Az egykori kémfőnök szerint nincs már sok ideje hátra az európai kultúrának.

2023. 12. 05. 7:55
null
Madrid, 2023. november 2. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén fekvõ Los Cristianos kikötõjében, a háttérben strandolók 2023. november 2-án. A spanyol parti õrség hajója 138 migránst vett fedélzetére egy bárkából a Tenerifétõl délre. MTI/EPA/EFE/Alberto Valdes Fotó: Alberto Valdes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai balliberális politikusok másfajta népességet akarnak. Németországban a politikai baloldal a németellenes ideológia irányvonalát követi – mondja Hans-Georg Maassen egykori német hírszerző az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) sajtóorgánumának, az FPÖ TV-nek. Kiemelte:

Minél több bevándorlót fogad be más országokból a politika, ahogy jónak látja, és ad nekik állampolgárságot, egy ország vezetése annál jobban megválogatja az állam lakosságát és befolyásolja a választási eredményeket. Ezek a migránsok aztán többnyire úgy szavaznak majd, ahogy az adott kormány akarja

Németország korábbi kémfőnöke megjegyezte, hogy Európa példátlan válsággal néz szembe a tömeges bevándorlás miatt, és ennek köszönhetően az iszlám jó helyzetben van Európa meghódítására. Bár Németország és Ausztria sokat tehet a válság megállításáért, mindkét kormány úgy dönt, hogy tétlen marad.

Egy teljesen más kultúra közeledik felénk. Egyáltalán nem vagyunk erre felkészülve. Például az arab államokból érkező klánok erőszakkal oldják meg a konfliktusokat, míg Közép-Európában azt gondolják, hogy ezt csak bíróságon keresztül lehet megtenni

– mondta Maassen, aki 2012-től 2018-ig az Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) elnöke volt. Maassen úgy vélte, a végeredmény az lesz, hogy fokozatosan eltűnik az európai kultúra. Szerinte az európaiak vízió és küldetés nélkül élnek, míg a többi versengő kultúrának világos elképzelése van arról, hogy kik ők és mik a céljaik. 

Nem tudjuk, hova akarunk menni. Milyen legyen Németország vagy Ausztria 2030-ban? Csak az adott pillanatban élünk, és ezért veszítünk másokkal szemben, akiknek vallásuk vagy ideológiájuk van, és tudják, hová akarnak eljutni. Hiányzik belőlünk a küldetés

– fogalmazott. 

Maassen figyelmeztetései előrelátóak lehetnek, mivel Európa demográfiai változásai gyors fordulatot vettek. A Pew Research egy átfogó jelentésben már megjegyezte, hogy Európa muszlim lakossága 2050-re megháromszorozódhat, elérheti a 76 milliót. Hosszabb időtávra azonban a PSU Research Review 2200-ra muszlim többséget jósol, míg egyes EU-országokban, például Görögországban, Írországban, Franciaországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában a lakosság több mint háromnegyede muszlim lesz.

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Valdes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.