Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Megvert egy asszonyt a migráns, a rendőrség elengedte

Az illegális bevándorló másnap visszament a tetthelyre és megerőszakolt egy nőt.

2023. 12. 01. 18:18
Arrecife, 2023. november 26. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjébe 2023. november 26-án, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat migránsok újabb csoportját vette fedélzetére a szigetcsoport partjainál. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes, de már-már mindennapos eset történt Berlinben, amikor egy migráns betört egy társasházi lakásba, és erőszakoskodott egy idős asszonnyal. A rendőrök hamar elfogták ugyan, másnap reggel azonban szabadon engedték, mert az ügyész nem kért bírósági tárgyalást. 

 

A migráns egy nappal később visszament a tetthelyre, becsöngetett egy másik lakásba, majd miután az áldozat ajtót nyitott a bevándorlónak, a férfi megverte, majd megerőszakolta. Úgy tudni, még mindig szökésben van, a rendőröknek annyit sikerült kideríteniük, hogy egy közeli menekültotthonban élt a támadó. 

Az ügyészség belső vizsgálatot indított az eset után, arra kíváncsiak, hogy jogos volt-e az eljáró ügyész döntése a bírósági tárgyalás mellőzéséről. 

A napokban nem ez volt az egyetlen megbotránkoztató eset Németországban. A hamburgi tartományi bíróság fiatalkorúakkal foglalkozó részlege nemrég úgy döntött, hogy kilenc elítélt csoportos nemi erőszaktevőből nyolc szabadlábon maradhat. 

A migránsok többször megerőszakoltak egy részeg és védtelen diáklányt egy hamburgi városi parkban, súlyosan bántalmazták, kirabolták, és videót is készítettek a bűncselekményről. Az áldozaton mindannyiuk ondójának nyomait megtalálták. A 19 és 23 év közötti vádlottak csupán egy és két év közötti felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, egy 19 éves iráni elkövetőnek pedig két évet kell majd a fiatalkorúak börtönében töltenie – igaz, az ítélet nem jogerős. 

A támadók Egyiptomból, Líbiából, Kuvaitból, Iránból, Örményországból és Afganisztánból származnak. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a bűncselekményeket dokumentáló két videót közvetlenül a bűncselekmény után törölték. Ezért sem a rendőrség, sem a bíróság nem tudta bizonyítékként felhasználni a felvételeket.

A Bild című német napilap szerint a tárgyalás során egyik vádlott sem tanúsított megbánást. Az egyikük állítólag majdnem elaludt az ítélethirdetés alatt.

 

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.