Kázmér 2024. március 4.
logo

Megvan az orosz elnökválasztás időpontja

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.07. 09:05 2023.12.07. 09:08
Megvan az orosz elnökválasztás időpontja

Határozatot fogadott el az orosz elnökválasztás 2024. március 17-re történő kitűzéséről csütörtöki plenáris ülésén a Szövetségi Tanács (a parlament felsőháza).

A határozat, amelyet egyhangúlag, 162 szenátor szavazatával fogadtak el, a hivatalos kihirdetése pillanatától lép hatályba.

Andrej Klisasz, a ház alkotmányos törvényhozási és államépítési bizottságának elnöke a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek elmondta, hogy a választási kampányt a határozat közzététele indítja el. Az orosz Központi Választási Bizottság ezt követően tíz napon belül dönthet arról, hogy a szavazás többnapos lesz-e.

A vonatkozó orosz jogszabály értelmében szerint a választások időpontjáról a Szövetségi Tanács dönt, legkorábban száz és legkésőbb kilencven nappal a választás napja előtt.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Masuk Oktatási Központban tett látogatása során a Sztavropoli területen lévő Pjatyigorszkban 2023. december 5-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Szergej Karpuhin)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.