Zelenszkij óriási bajban: blokkolták az amerikai szenátorok Ukrajna további támogatását

Joe Biden szerint ezzel Vlagyimir Putyinnak olyan ajándékot adtak, amiről álmodni sem mert.

2023. 12. 07. 9:26
ZELENSZKIJ, Volodimir
Harkiv, 2023. december 1. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután interjút adott az Associated Press amerikai hírügynökségnek egy harkivi bunkerben 2023. november 30-án. MTI/AP/Felipe Dana Fotó: Felipe Dana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai szenátus republikánus szenátorai blokkolták az Izrael és Ukrajna számára Joe Biden által kért további források folyósítását – számolt be a The Times of Israel hírportál. Az összesen 106 milliárd dollárról szóló gyorssegélyre – 10 milliárd Izraelnek és 60 milliárd Ukrajnának – vonatkozó kérelmet többek közt azért nem fogadták el, mivel nem került bele a republikánusok által kért, a bevándorlás elleni fellépéshez szükséges források biztosítása. 

A szavazás eredménye óriási vereséget jelent Joe Biden amerikai elnöknek – mutat rá a hírportál. 

Biden korábban azzal próbálta meg rávenni a kongresszust a kérelem elfogadására, hogy amennyiben Ukrajna elesik, úgy Vlagyimir Putyin NATO-országokra fog támadni. 

Chuck Schumer, a szenátus demokrata vezetője a szavazást követően jelezte, újabb voksolást fog kezdeményezni, a csomagba pedig bekerülhetnek a republikánusok által kért határbiztonsági intézkedések.

Nem tudunk tovább várni. Őszintén szólva, szerintem megdöbbentő, hogy a republikánusok a kongresszusban megadják Putyinnak a legnagyobb ajándékot, amit csak remélhet

– reagált indulatosan Joe Biden. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután interjút adott az Associated Press amerikai hírügynökségnek egy harkivi bunkerben 2023. november 30-án (Fotó: MTI/AP/Felipe Dana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.