Csúnyán lebukott Charles Michel: így akarja megakadályozni Orbán Viktort, hogy az Európai Tanács elnöke legyen

A Jog és Igazságosság lengyel párt alelnöke szerint Michel személyesen akadályozná meg Magyarország soros elnökségét annak érdekében, hogy ne Orbán Viktor legyen az Európai Tanács ideiglenes vezetője.

Forrás: Mandiner2024. 01. 09. 17:51
Orbán Viktor; RAJOY BREY, Mariano; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2016. december 15. Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, Charles Michel belga és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök (b-j) az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján 2016. december 15-én. (MTI/Európai Tanács/Mario Salerno) Fotó: Mario Salerno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Michel személyesen javasolta, hogy egy megkérdőjelezhető és gyors szabálymódosítással akadályozzák meg Magyarország soros elnökségét az Európai Tanács élén – írta meg a Mandiner Beata Szydlóra, a lengyel Jog és Igazságosság pártjának alelnökének egy interjújára hivatkozva. Az interjúból kiemelték:

a politikus úgy véli, Brüsszelben megy a sok üres beszéd a demokráciáról és a jogállamiságról, majd a gyakorlatban minden szabályt megszegnek a baloldali, liberális elit érdekében.

A lap felidézi, hogy a PiS alelnöke szerint Donald Tusk az elmúlt hetekben éppen azt tette Lengyelországban, amit Brüsszelben tanult, és a cselekedeteinek semmi közük nincs a demokráciához.

Szydlo hangsúlyozta, hogy az elnök lemondása alapesetben nem okozhatna nagy gondot, ha a baloldal el tudná fogadni, hogy Orbán Viktor lesz az ideiglenes elnök.

De a baloldal erre képtelen: Michel már a bejelentést követően arról beszélt, hogy „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”, most pedig már azt is tudjuk, milyen lépésre utalt. A Mandiner által megkérdezett szakértő egyébként úgy véli, jogilag nincs arra lehetőség, hogy megakadályozható legyen a magyar elnökség.

Borítókép: Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, Charles Michel belga és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök (Fotó: MTI/Európai Tanács/Mario Salerno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.