Elon Musk is kiakadt: 24 országból 15 ezer migráns indult el + videó

A 2023-as év egyik legdurvább amerikai migránsvideójáról posztolt a közösségi médiában a techmilliárdos.

2024. 01. 04. 15:28
MUSK, Elon; SUNAK, Rishi
London, 2023. november 3. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt. MTI/EPA pool/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk híres arról, hogy fontos neki az illegális bevándorlás témája. Ezzel kapcsolatban írt most is az X-en a techmilliárdos, aki azzal a szöveggel osztotta meg a posztot, miszerint 

erre figyelnie kellene az embereknek.

Újraposztolt egy bejegyzést, amit Mayra Flores Vallejo, az első mexikói születésű kongresszusi nő tett közzé. A bejegyzésben az áll, hogy 2023 legnagyobb migránskaravánját vették videóra, amit Vallejo szegénységi kivándorlásnak nevezett. Mint írta, Dél-Mexikóból indult el egy 15 ezer fős csoport, amiben 24 országból érkeztek emberek.

A politikusnő arra is kitért, hogy ez lenne a fontos, nem pedig az, hogy ki miket főz és milyen a neveltetése, amivel most a demokraták szeretnek foglalkozni. Később az eredeti poszt alatt egy kommentben arról írt, hogy a hatalmas csoport kisebb egységekre bomlott, és öt napon át utaztak december 28-a óta. Mint mondta, állítólag a vezetőjük a mexikói bevándorlási hivatallal egyezkedik. 

 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.