Nem ült fel a provokációnak a magyar külügyminiszter + videó

Szijjártó Péter ismét megmutatta, hogyan kell a kérdésnek látszó véleményeket kezelni.

Forrás: Facebook2024. 01. 30. 6:53
SZIJJÁRTÓ Péter; KULEBA, Dmitro; JERMAK, Andrij
Ungvár, 2024. január 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetõje és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (b-j) sajtótájékoztatót tart megbeszélésük után Ungváron 2024. január 29-én. MTI/Nemes János Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a magyar és az ukrán külügyminiszter találkozott Ukrajnában. A találkozót követő sajtótájékoztató részletét osztotta meg Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Egy látszólag kérdésnek szánt provokatív állítást fogalmazott meg az egyik jelenlévő újságíró, miszerint Magyarország annak ellenére sem ért egyet Ukrajna csatlakozásával, hogy az megoldotta a magyar kisebbségek helyzetét tavaly novemberben.

Szijjártó Péter a provokációra reagálva kijelentette:

A kérdésbe rejtett állítás téves! - a legnagyobb tisztelettel. Mi nem látjuk úgy, hogy a nemzeti kisebbségek ügye megoldásra került volna. Még egyszer szeretném elmondani: a tavalyi év végén Ukrajnában meghozott törvény kétségtelenül tiszteletet érdemel, az megállított egy olyan negatív spirált, amiben nyolc éven keresztül benne voltunk akkor. Most mi elmondtuk, hogy milyen pontokon látjuk a garanciáját annak, hogy a 2015-ös állapotokhoz valóban vissza tudjunk térni, a kormányközi bizottság munkáját pedig reméljük, hogy siker fogja koronázni.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (b-j) sajtótájékoztatót tart megbeszélésük után Ungváron 2024. január 29-én (Fotó: MTI/Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.