Szilveszterkor is rakétaesőt hozott az orosz–ukrán háború

Az orosz hadsereg drónokkal és rakétákkal támadta újévkor az ukrán haderőket.

Forrás: Berliner Zeitung2024. 01. 01. 19:48
null
Harkiv, 2023. december 29. Tûzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légitámadást követõen Harkivban 2023. december 29-én. Az orosz légierõ mintegy 110 rakétát lõtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, legkevesebb 16 ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehetõ. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán. MTI/EPA/Jakiv Ljasenko Fotó: Jakiv Ljasenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába ünnepelték az újévet szinte minden nagyvárosban szerte a világon, Ukrajnában továbbra sem csitulnak a fegyverek. Az orosz hadsereg rakétákkal és drónokkal támadta Ukrajnát több nagyvárosban is szilveszterkor – írja a Berliner Zeitung.

Oroszország 90 iráni drónt lőtt ki Ukrajna területére, amely újabb ukrán áldozatokkal járt. A portál felidézte, hogy

újévi beszédeiben Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök is a háború folytatására szólított fel.

 

Halottak voltak Herszonban, Odesszában és Donyeckben is. Az ukránok kevés sikerrel, de visszalőttek, így a háború tovább szedi áldozatait. Oroszország helyi közigazgatási vezetője, Denisz Pusilin arról számolt be, hogy Donyeckben négy halálos áldozata volt a harcoknak, míg 13 ember megsebesült. 

A helyi hatóságok szerint az Oroszországban fekvő Belgorodban is támadások voltak, azonban senkinek sem esett baja a régióban.

Emellett Zelenszkij elnök a tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozta, hogy a háborús eredményekben előre fog lépni Ukrajna, és további győzelmekre számít. Kifejtette: az oroszok megláthatják,

milyen a mi igazi haragunk.

Azonban Putyin orosz elnök sem maradt el a válasszal: kifejtette, hogy 

Oroszország soha nem fog meghátrálni.

A Belgorod elleni támadás kapcsán pedig kiemelte: egyetlen, civilek elleni bűncselekmény sem marad büntetlenül.

Borítókép: Orosz légitámadás Ukrajnában 2023 végén (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.